Möt Fotbollstränarna

Erik Hamrén - del 1

May 31, 2020

Erik Hamrén poddebuterar idag hos Möt Fotbollstränarna i del 1 av 2. Nästa del släpps nästa söndag. 

 

I detta avsnitt pratar vi om starten av hans tränarkarriär, vad som lockade honom att satsa som tränare, hur det var att träna AIK med Hasse Backe och sedan bli ensam huvudtränare, åren i Örgryte, framgångarna med danska Aalborg med ligaguld, vad det betyder att få kontinuitet och bygga något långsiktigt, hur det var att även vinna guld med Rosenborg i Norge och han beskriver vad han gjorde att det gick så bra. 

 

Erik Hamrén berättar om när förbundet hörde av sig angående jobbet som förbundskapten för herrlandslaget, hur känslorna var mellan att första kontakten togs till att det blev klart. Han summerar åren med landslaget, pratar om hur tufft det är att vara svensk förbundskapten, hur man hanterar kritik, hans bästa minnen som svensk förbundskapten och hur det var att träna Zlatan Ibrahimovic. 

 

Du har väl inte missat Möt Fotbollstränarnas Instagram där jag startat upp en ny grej? Det är ”En dag med tränaren” där du får hänga med olika tränare för en dag och se hur deras vardag ser ut. Glöm inte heller att prenumerera på Möt Fotbollstränarnas Youtube kanal där de kommer att komma ut mer videos närmsta tiden.

Play this podcast on Podbean App